Giraffen, vlinders, bloemen & bodypainting - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Elise Jong - WaarBenJij.nu Giraffen, vlinders, bloemen & bodypainting - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Elise Jong - WaarBenJij.nu

Giraffen, vlinders, bloemen & bodypainting

Door: Elise

Blijf op de hoogte en volg Elise

10 Juli 2010 | Ghana, Tamale

Wat een geweldige week was dit! Eerlijk gezegd de leukste week tot nu toe. Het begon vorige week zondag al, nadat ik heerlijk 2uur in het internetcafe had en we een fantastisch restaurant ontdekten. Het was van een Nederlandse eigenaar dus dat verklaart de reden al. Toen we de menukaart zagen, dachten we dat we in utopia waren. Natuurlijke bestelde ik kip met rijst. Nee grapje.. ik heb heerlijk genoten van frietjes met biefstukreepjes en om even het gevoel van 'thuis' te hebben besloten we ook nog flensjes te bestellen. Gewoon omdat het kan.. ;) Op de terugweg zaten we weer in een volgestampt busje en hebben we een nieuwe manier van uitstappen geleerd. Toen een dorpje voor Wulugu de man achter ons via het raam het busje verliet kregen we al een vaag vermoeden dat ook wij het busje niet via de reguliere weg zouden verlaten. Zo acrobatisch als wij zijn (NOT), zijn ook wij het raampje uitgesprongen, wat nog best hoog was! Uit de reacties van onze mede passagiers bleek dat zij dit niet van ons hadden verwacht =)

Maandag zijn we weer naar het weeshuis geweest en dat was gelijk ook de leukste dag in het weeshuis ooit. De kinderen kwamen ons al van ver tegemoet gelopen, echt heel schattig! Net nadat we de tekenspullen hadden uitgedeeld begon het te regenen, dus zijn we naar binnen gegaan. Leuk om te zien dat de kinderen nu ook zelf vlinders, bloemen, fietsen etc. tekenden. Een aantal kinderen vonden het leuk om buiten in de regen te gaan sprongen, wat eindigde in 1 lange stoet dansende, zingende 'We can jump, we can jump, we can fly, we can fly etc.' en springende kinderen. En ook wij deden natuurlijk mee. Echt heerlijk die regen die voor afkoeling en 3x zoveel energie zorgt!

Dinsdag hebben we met een lorry de matrassen en de verf naar het weeshuis gebracht en zijn we begonnen met schilderen. Erg lastig als de muur van klei en vol met scheuren is en er 40 kinderen om je heen rennen, die het ook heeeel leuk vinden om te verven ;) Eerst hebben we alle muren wit geverfd, waardoor de kamers een stuk groter lijken. Woensdag en donderdag hebben we het afgemaakt met tekeningen op de muur. Op de muren van de jongenskamer hebben de maan, sterren en giraffen getekend. Die ontzettende leuke giraffen meetlat hebben we daar ook opgehangen, bedankt tante Adrie!
In de meisjeskamer zijn er nu hartjes, bloemetjes, de zon en naturlijk een grote vlinder op de muur. Op de muren van de waterkamer hebben we visjes geschilderd, spongebob stickers geplakt en de vlaggen van Nederland en Ghana opgehangen.
Je had ons aan het eind van de dag moeten zien, want we zaten zelf echt helemaal onder de verf =) We hadden trouwens tijdens het schilderen veel publiek, want in Ghana doen vrouwen dat niet. Hoewel mannen het ook zelden doen ;)
Gisteren ons laatste werkdagje van deze week. We hebben toen de vloer schoongemaakt, zodat we de matrassen konden uitdelen. Echt ik heb de kinderen nog nooit zo blij gezien!

Vandaag zijn we weer naar Tamale gelift. De man was verschrikkelijk irritant, want hij heeft 2uur alleen maar over zichzelf gepraat.. We blijven hier tot morgen, dus we kunnen weer even heerlijk bijkomen! We gaan eerst wat kadootjes voor thuis kopen en dan weer lekker eten =) Het liefst zouden we hier tot maandag blijven, zodat we de wedstrijd hier kunnen kijken, maar we willen maandag in het weeshuis zijn.
Ik heb weer wat foto's geplaatst, misschien dat ik morgen nog wat foto's van aukje's camera kan plaatsen. Filmpjes lukt nog steeds niet, maar ik blijf proberen ;)!
Allemaal veel plezier met het kijken van de wedstrijd morgen en hopelijk valt er een feestje te vieren. Heel Ghana supports Holland, dus dat moet goed komen! Volgens onze gastmoeder gaat Nederland trouwens winnen, ze is er heilig van overtuigd dat God gaat helpen, aangezien wij hier zijn om te helpen.. ;)

• 10 Juli 2010 - 14:34

Jankie:

Ligt het aan mij of staan de foto's er nog niet op?
    Mooi gebaar dat jullie jezelf opofferen i.p.v. voetbal kijken!!
    Ik zie dat het vandaag ook regent bij jullie. Hier is het lekker warm.
    Een hele goede terugreis gewenst.

Hartelijke groet,
    Jankie

• 11 Juli 2010 - 05:34

Bart:

Mooi dat je geniet (zelfs van de regen ;-))!
    En goed werk; ben benieuwd naar je schilderkunsten :-).
    Al het goede!

• 11 Juli 2010 - 14:45

Elise De Jong:

ik heb nu hier wat foto's gezet,
    maar de andere foto's staan op mn facebook ;)

• 12 Juli 2010 - 16:25

Iris:

Sisterrrrr,
    klinkt leuk leuk leuk!! echt beter dat je het eigenlijk steeds leuker hebt.
    Tot snel xx

• 12 Juli 2010 - 16:26

Iris:

Hahaha je rasta haar!!
    laat je het er ook in nederland in zitten? dat is gaaaaf hihi

• 13 Juli 2010 - 11:43

Jankie:

Ik had de foto's op facebook al gezien. Ik vind het eindresultaat van jullie schilderkunst ondanks de ongelijke muren toch erg strak geworden. En dan die vrolijk gekleurde matrassen erbij, toppie! Als ik nog eens een makeover wil thuis ga ik je bellen.

• 14 Juli 2010 - 19:45

Tante Adrie Ochten:

Hoi lieve Elise
    Ma enne Pa zullen wel heel blij zijn te zien dat hun dochter zo goed kan schilderen,harstikke leuk gedaan hoor wat zullen die kinderen met alles blij zijn,jullie kunnen straks met een super voldaan gevoel naar het nu ook snikhete Holland teruggaan.Maar zorg ook goed voor jullie zelf hoor. heel veel liefs en groetjes van ons Heuveltjes.

• 15 Juli 2010 - 08:03

Annelot:

Fijn om te horen dat je je creativiteit hier zo goed kan uiten!! En het doet me deugd om te horen dat je het steeds leuker hebt :) Take care! xxxxx

• 16 Juli 2010 - 11:45

Claudia:

Hey Elise,
    even een berichtje vanuit Oeganda. Het voetbal kijken hier was top. Uganda stond ook achter Nederland. Helaas niet gewonnen. Leuk om te lezen en te zien wat je allemaal doen. Leuk die kamers. Echt vrolijk.
    Geniet nog lekker van je tijd in Ghana.
    Claudia